Börja spela korpfotboll

Denna gång har vi tänkt kika lite närmare på vad Korpen är för något och inspirera alla er läsare att börja spela korpfotboll i era respektive områden. Korpfotboll är ett fantastiskt sätt att förena nytta med nöje och är dessutom ett fantastiskt bra sätt att lära känna nya människor.

Glädjen till fotboll

Fotboll kan spelas på många olika nivåer och även om sporten ibland bör tas på blodigt allvar så handlar den egentligen ifrån allra första början om att ha roligt genom att i grupp aktivera sig fysiskt. Vid uppkomsten så talades det med andra ord aldrig om några högstaligor eller stjärnspelare med enorma lönekuvert, utan man njöt där och då av vad sporten i sig hade att erbjuda de delaktiga. Ganska snart kom man självfallet även fram till att det var roligt att titta på för andra, men det är en helt annan historia i sig!

Anpassat för alla

Skillnaden mellan korpfotboll och vanlig fotboll är att Korpen mer går ut på att få folk att röra sig och ha roligt, samt att alla ska känna sig välkomna att delta. Det är alltså perfekt för de som en gång spelat fotboll men som för länge sedan trappat ner, eller för den som aldrig tidigare testat på sporten. Som sagt. Inom Korpen är alla välkomna!

Förberedelser

Det enda man egentligen behöver göra för att komma igång är att höra av sig till Korpen och det lag som finns just på din ort. Därefter (eller innan) är det läge att skaffa sig nödvändig utrustning som exempelvis fotbollsskor från någon välsorterad och kunnig sportaffär som Lännasport. Svårare än så är det faktiskt inte och därför finns det faktiskt ingen anledning att inte skrida till verket ögonaböj! Åtminstone inte om du under en tid gått och funderat på om det inte skulle vara roligt att spela lite boll då och då i goda vänners lag.