Det svenska landslaget och dess historia

Varje gång vårt landslag ger sig ut i världen för att sätta Sverige på kartan hyllas det av hela befolkningen, precis så som det ska vara! Det är i stora tävlingar som VM, EM och OS som fotboll blir som allra bäst. Det är då de bästa spelarna gör upp och ländernas stolthet står på spel.

Under dessa perioder finns det många roliga matcher och spännande odds för dig som gillar att spela. Bästa sättet att hitta information är att läsa in dig på en sida som erbjuder en guide in i fotbollsvärldens betting, till exempel Tippat.

Vårt kära svenska landslag har varit med om mycket genom årens lopp. Vissa år har varit fyllda med oförglömliga segrar, medan andra år passerat mer eller mindre obemärkt förbi. Sedan lagets allra första landskamp år 1908 har vi genomlidit dalar, men också njutit av utsikten på toppen. De första åren var kantade av hårda förluster, som till exempel under de olympiska spelen i London, då England utklassade Sverige med 12 – 1. 1938 var det dags för VM och då kom Sverige faktiskt på fjärde plats, även om de gick vidare tack vare av en walk over.

20 år senare – år 1958, när Europa var i en uppbyggnadsfas efter andra världskriget och alla dess hemskheter – var det Svenskarnas stund i rampljuset. På hemmaplan lyckades de ta sig ändå upp till andra plats och kamma hem ett efterlängtat silver. Detta skulle komma till att bli lagets största framgång under många år och det var inte förrän i VM i USA 1994 som Sverige åter skulle placera sig topp tre och knipa ett brons. Målvaktshjälten Thomas Ravelli är, tack vare sin skickliga räddning under bronsmatchen i USA, en av de oförglömliga karaktärer som alltid kommer att vara en del av fotbolls-Sveriges historia.