Idrottsskador i Sverige ökar

I Sverige tränar vi och tar hand om våra kroppar och tränar väldigt mycket vilket är fantastiskt bra. Genom träning stärker vi oss själva både fysiskt och psykiskt. Däremot när vi tränar mer kommer också idrottsskadorna att öka. Vi försöker undvika det så gott som det går, men tyvärr är olyckan framme ibland.

Idrottsskador uppstår främst genom överansträngning eller akuta skador vid exempelvis fall eller slag. Det kan handla om en knäskada, stukad fot, padelarmbåge, muskelbristning eller benhinneinflammation. När skadan väl är framme är det viktigt att få rätt hjälp snabbt. Så att du slipper förvärra din skada. I värsta fall kan utebliven hjälp leda till att du inte kan fortsätta utöva din idrott.

Få rätt behandling för din idrottskada

Se till att du får hjälp med både skadan och sedan också rehab. Då det är utav stor vikt att inte börja träna för tidigt innan skadan läkt helt. Samt att du får hjälp med hur du kan undvika idrottsskador i framtiden så du kan utöva din idrott utan smärta i många år framöver. Se även till att du får en behandling som är anpassad efter dig och din skada, att du får en behandling som är skonsam och effektiv.

Tveka inte att boka din nästa behandling hos Naprapatlandslaget så du får rätt hjälp.